Ці небезпечні пристрої…

Необхідною річчю на кухні сьогодні вважається мікрохвильова піч. Кожного року на теренах колишнього радянського союзу їх продається близько 5 млн. одиниць. Більше 30 фірм-виробників СВЧ-печів вивели на ринки свою продукцію. А чи так безпечна мікрохвильовка, як говорять про неї виробники?  

Як працює мікрохвильова піч?

Мікрохвилі є однією з форм електромагнітної енергії, як і світлові хвилі або радіохвилі. Це дуже короткі електромагнітні хвилі, які переміщуються зі швидкістю світла (299,79 км в секунду). У сучасній техніці мікрохвилі використовуються в мікрохвильовій печі, для міжміського та міжнародного телефонного зв’язку, передачі телевізійних програм, роботи Інтернету на Землі і через супутники. Але мікрохвилі найбільш відомі нам як джерело енергії для приготування їжі — мікрохвильова піч.
Кожна мікрохвильова піч містить магнетрон, який перетворює електричну енергію в понадвисокочастотне електричне поле частотою 2450 мегагерц (МГц) або 2,45 гігагерц (ГГц), яке і взаємодіє з молекулами води в їжі.
Мікрохвилі «бомблять» молекули води в їжі, змушуючи їх обертатися з частотою в мільйони разів за секунду, створюючи молекулярне тертя, яке і нагріває їжу. Це тертя завдає значної шкоди молекулам їжі, розриваючи або деформуючи їх.
Простіше кажучи, мікрохвильова піч викликає розпад і зміни молекулярної структури продуктів харчування в процесі випромінювання.

Хто винайшов мікрохвильові печі?

Нацисти для своїх військових операцій винайшли мікрохвильову плиту — «radiomissor». Час, витрачений на приготування їжі в цьому випадку різко зменшувався, що давало можливість зосередиться на інших завданнях.
Після війни союзники виявили медичні дослідження, що проводилися німцями з мікрохвильовими печами. Ці документи і деякі робочі моделі були передані США на «подальші наукові дослідження». Радянські вчені також отримали ряд таких моделей і провели ретельне вивчення їх біологічної дії, опублікувавши міжнародне попередження про шкідливі для здоров’я речовини, біологічні і екологічні, одержувані при впливі мікрохвиль. Як результат, застосування мікрохвильових печей в СРСР було деякий час заборонено.  Східноєвропейські вчені також виявили шкідливу дію СВЧ-випромінювань і створили жорсткі екологічні обмеження на їх використання.

Мікрохвильові печі небезпечні для дітей!

Деякі з амінокислот L-проліну, що входять до складу молока матері, а також в молочні суміші для дітей, під впливом мікрохвиль перетворюються в d-ізомери, які, вважаються нейротоксичними (деформують нервову систему) і нефротоксичними (отруйними для нирок). Це біда, що багатьох дітей вигодовують на штучних замінниках молока (дитяче харчування), які стають ще більш токсичними за допомогою мікрохвильових печей.

Наукові дані і факти.

У порівняльному дослідженні «Приготування їжі в мікрохвильовій печі», опублікованому в 1992 році в США, говориться: «З медичної точки зору, вважається, що введення в людський організм молекул, які зазнали впливу мікрохвиль, має значно більше шансів заподіяти шкоди, ніж користі. Їжа з мікрохвильової печі містить мікрохвильову енергію в молекулах, яка не присутня в харчових продуктах приготованих традиційним шляхом». Проведене короткострокове дослідження показало, що у людей, які вживали приготовані в мікрохвильовій печі молоко і овочі, змінився склад крові, знизився гемоглобін і підвищився холестерин, тоді як у людей, що вживали ту ж їжу, але приготовлену традиційним способом, стан організму не змінювався.

Швейцарські клінічні дослідження.

Д-р Ханс Ульріх Хертел брала участь в подібному дослідженні і впродовж багатьох років працювала в одній з великих швейцарських компаній. Кілька років тому вона була звільнена зі своєї посади за розголошення результатів цих експериментів. У 1991 році вона і один з професорів Лозанського університету опублікували дослідження, які свідчать про те, що їжа, приготована в мікрохвильовій печі, може створювати загрозу для здоров’я, в порівнянні з їжею приготованою традиційними способами. Стаття також викладена в журналі «Франц Вебер» № 19, де було сказано,  що вживання продуктів харчування, приготованих в мікрохвильових печах, несе злоякісний вплив на кров.
У проміжках від двох до п’яти днів, добровольці отримували один з наступних варіантів харчування на голодний шлунок: (1) сире молоко; (2) те ж молоко, розігріте традиційним способом, (3) пастеризоване молоко; (4) те ж молоко, розігріте в мікрохвильовій печі; (5) свіжі овочі; (6) ті ж овочі, приготовані традиційно; (7) заморожені овочі, розморожені традиційним способом; і (8) ті ж овочі, приготовані в мікрохвильовій печі. Проби крові проводилися у добровольців безпосередньо перед кожним прийомом їжі. Потім проводився аналіз крові в певні проміжки часу після прийому молока і рослинних продуктів.
Значні зміни були виявлені в крові в інтервалах прийому їжі, що зазнала впливу мікрохвильової печі. Ці зміни включали скорочення гемоглобіну і зміни складу холестерину, особливо співвідношення HDL (хороший холестерин) і LDL (поганий холестерин). Збільшувалася кількість лімфоцитів (білих кров’яних клітин). Всі ці показники свідчать про дегенерацію. Крім того, частина СВЧ-енергії,  лишається в їжі, вживаючи яку людина піддається дії СВЧ випромінювання.

Випромінювання призводить до руйнування і деформації молекул їжі. Мікрохвильова піч створює нові з’єднання, які не існують в природі, так звані радіолітичні. Радіолітичні  з’єднання створюють молекулярну гниль — як прямий наслідок радіації.

Виробники мікрохвильовок заявляють, що їжа з мікрохвильової печі не має великої різниці в складі, в порівнянні з їжею, обробленою традиційними способами. Але жоден державний університет в США не провів жодного дослідження про вплив зміненої їжі в мікрохвильовій печі на організм людини.  Проте є  багато досліджень, що станеться, якщо дверцята мікрохвильовки не закриті. Чи не є це трохи дивним? Здоровий глузд підказує, що увага має бути приділена тому, що відбувається з їжею, приготованою в мікрохвильовій печі. Залишається тільки здогадуватися, як молекулярна гниль з мікрохвильовки відіб’ється на здоров’ї людини в майбутньому!

Запись опубликована в рубрике Заходи, Новини. Добавьте в закладки постоянную ссылку.